Asset 1

13. stu 2018.

Početna konferencija projekta

U Varaždinu je 13. studenoga 2018. održan početni događaj „Projekta izgradnje dnevne
bolnice / jednodnevne kirurgije u Općoj bolnici Varaždin“ financiranog iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.–2020. Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ukupna vrijednost „Projekta izgradnje dnevne bolnice / jednodnevne kirurgije u Općoj bolnici Varaždin“, iznosi 49.962.500,00 kn, a iznos koji sufinancira EU je 49.781.250,00 kn. Projekt je financiran putem Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama“, referentne oznake KK.08.1.2.03.

Prihvatljive prijavitelje odredilo je Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske sukladno Nacionalnoj strategiji razvoja zdravstva 2012. – 2020. i prethodno spomenutom Nacionalnom planu razvoja kliničkih bolničkih centara, kliničkih bolnica, klinika i općih bolnica u Republici Hrvatskoj. Među njima je bila i Opća bolnica Varaždin, koja je nakon provjere prijavljenog projekta od prihvatljivog postala uspješni prijavitelj.

Realizacijom ovog projekta doći će do reorganizacije bolničkog sustava u Općoj bolnici Varaždin primjenom načela supsidijarnosti. Konkretno, zdravstvena skrb pružat će se na najnižoj mogućoj razini organizacijske jedinice, što u ovom slučaju znači u dnevnoj bolnici / jednodnevnoj kirurgiji. Takva organizacija rada dovest će do učinkovitije i kvalitetnije zdravstvene skrbi za bolničke pacijente. Osim toga, boljoj će skrbi pridonijeti i izgradnja nove zgrade u kojoj će se smjestiti dnevne bolnice interne medicine, urologije, otorinolaringologije, oftalmologije i jednodnevna kirurgija te osiguravanje nove i tehnološki suvremene medicinsko-tehničke opreme za njih.

Nadalje, povećat će se opseg rada kroz dnevnu bolnicu i jednodnevnu kirurgiju, smanjiti liste čekanja, kao i racionalizirati troškovi poslovanja same bolnice. Projekt izgradnje i opremanja dnevnih bolnica interne medicine, urologije, otorinolaringologije, oftalmologije i jednodnevne kirurgije u Općoj bolnici Varaždin doprinijet će povećanju isplativosti i održivosti zdravstvenog sustava u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, s ciljem smanjenja broja prijema na akutne bolničke odjele za najmanje 10 %.

Ovim će se projektom osigurati podizanje kvalitete zdravstvene njege i skrbi pacijenata te liječenje najsuvremenijim metodama, što će utjecati na smanjenje lista čekanja i broja dana hospitalizacije.

Dnevne bolnice / jednodnevna kirurgija nalazit će se u povezanom jedinstvenom objektu s objedinjenim hitnim bolničkim prijemom.

Arhiva vijesti

Kontakt


Korisni linkovi

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost korisnika: Opća bolnica Varaždin

back to top