Asset 1

26. velj 2020.

Podjela uvjerenja za završen program prevođenja taktilno znakovnog jezika i pisanja na dlanu

Zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin te ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić uručili su prva uvjerenja medicinskim sestrama i tehničarima koji su prošli edukativni program za prevođenje taktilno znakovnog jezika i pisanja na dlanu za zdravstvene djelatnike.

Naime, kroz varaždinsku bolnicu godišnje prođe na stotine tisuća pacijenata koji zatraže liječničku pomoć. Među njima su i gluhe te gluhoslijepe osobe. Kako bi takvim pacijentima olakšali komunikaciju, stvorili pozitivan odnos liječnik-pacijent, te im time posjet ili boravak u bolnici učinili što ugodnijim medicinske sestre i tehničari Opće bolnice Varaždin započeli su s učenjem znakovnog jezika.

Provedba edukacijskog programa za prevođenje taktilno znakovnog jezika i pisanja na dlanu za zdravstvene djelatnike, odnosno medicinske sestre i tehničare vezana je uz projekt „Izgradnja dnevne bolnice/jednodnevne kirurgije u Općoj bolnici Varaždin“ u sklopu provedbene aktivnosti promicanja horizontalnih politika – pristupačnost za osobe s invaliditetom.

Radionice učenja znakovnog jezika započele su sredinom listopada i trajale su tri mjeseca, odnosno 50 školskih sati. Voditeljica radionica bila je Jasminka Brlić iz Udruge gluhih i nagluhih Varaždinske županije.

Arhiva vijesti

Kontakt


Korisni linkovi

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost korisnika: Opća bolnica Varaždin

back to top